Miljöpartiet, ett parti som är för miljön?

Peter och Maria säger att deras väljare skulle ha svårt att acceptera ett sammarbete med Alliansen, jag tror snarare att deras väljare vill att dom ska göra allt för att ingå i ett sammarbete så dom slipper sitta och klaga i 4år på Alliansens dåliga miljöpolitik. Vad tror Du?

Den stora frågan är kanske snarare om Miljöpartiet har så stor koll på vad som är bra och dåligt för miljön i Sverige och Världen.

Detta är taget från Miljöpartiets hemsida:

"Miljöpartiet vill
  • bryta vårt beroende av fossila bränslen inom 15 år,
  • arbeta för att minska utsläppen av växthusgaser med 60 procent.
Vi vill också lagstifta om krav på minst en biogasmack i varje kommun senast 2012."

Är El, Etanol och Biogas lösningen?
Det är olja i ALLT, precis varenda jävla sak i ditt hem och i din bil är det olja i:
  • Plasten i din tandborste
  • Färgen på dina väggar
  • Skärmen du läser detta genom
Denna lista går att göra oändlig och för att ta ett konkret bil-exempel. Det är ca 30liter olja i varje däck på en bil, tänk då hur många liter olja det är totalt i en ny bil, hur många liter olja det har gått åt för att bryta metallerna som krävs för att batterierna i en Prius ska fungera...

Det är ca 4,2miljoner bilar i trafik i Sverige idag, tror någon att vi inom 15år kommer att ha bytt ut alla dessa mot bilar som är oberoende av olja när det är olja i varenda detalj på en bil? Nej, det är inte realistiskt!
Självklart är det bra att utvecklingen på nya bilar går frammåt och att dom förbrukar mindre bränsle, men ingen nämner all olja som förbrukas, framförallt i andra länder till att tillverka dessa nya bilar.

Etanolen är ett enda stort skämt, det går åt mer energi att tillverka etanolen än vad man får ut av den.
Visst den släpper ut en jävla massa mindre Koldioxid, men det är här i Sverige, ingen nämner hur mycket olja som går åt för att tillverka etanol i andra länder.
Det finns en lag i som säger att alla bensinstationer i Sverige måste ha ett alternativt bränsle, vad hjälper det när en NY etanolbil är en större miljöbov än en bensinslukande Cadillac från 50-talet!?Miljöpartiet vill även toksatsa på järnväg, dom vill fördubbla kapaciteten för det befintliga järnvägsnätet, dom vill införa en kilometerskatt på tunga lastbilar och dom vill satsa på höghastighetståg...

Bothniabanan, 19mil järnväg, 15miljarder kronor, flera år tog det att bygga, flera miljoner liter fossila bränslen gick åt att bygga denna lilla bit järnväg, undra vad payoff-tiden rent koldioxidmässigt blir för detta projekt? Undra hur lång payoff-tiden kommer bli på ett fördubblat järnvägsnät?
Missförstå mig rätt! Jag vill ha ett välutvecklat järnvägsnät och Bothniabanan behövs, den skapar jobb samt en mycket bättre resemiljö för boende norr om Sundsvall, men kostnaden för et fördubblat järnvägsnät är så enorm så hela tanken är löjlig.

Även om man skulle få mer transporter att gå på järnväg så är det väl inihelvete ovanligt att järnvägen går ända fram till dörren på din lokala Ica-butik? Vi behöver fortfarande lastbilar som kör ut varorna till lokal distributör eller slutkund, och en kilometerskatt på lastbilar kommer inte drabba DHL eller Schenker, det kommer inte drabba din lokala Ica-butik, det kommer drabba dig som slutkund och kan ses som en indirekt skatt på oss medborgare.

Höghastighetståg alltså? Vi kan inte ens få låghastighetståg att fungera i det svenska klimatet, behöver jag säga mer? Vi behöver inte satsa på tåg som går ännu fortfare, vi behöver tåg som kommer fram i tid!

Miljöpartiets syn på ekonomi är skrämmande, det är speciellt ett inslag i deras politik som är föraktfullt.
Det miljöpartiet vill göra är att "inrätta en statlig riskkapitalfond för att underlätta för fler små och medelstora företag att få tillgång till riskkapital."
Ska staten verkligen sitta och dela ut riskkapital till småföretag? Ska staten ha ett eget Draknäste där Maria och Peter sitter med miniräknare och kollar hur många procent dom ska ha i ett nytt företag?

Kärnkraften
Denna känsliga fråga är något som MP ofta tar upp. Dom vill avveckla all kärnkraft på 10-12 år enligt deras hemsida och ersätta ena hälften med en effektivisering av elanvändat och den andra häften med en satsning av biobränslen och vindkraft. Självklart är vindkraft och biobränslen ett mycket bättre alternativ än kärnkraft, MEN! och det är ett stort jävla MEN! Vi importerar elström från bland andra Danmark, Finland och Polen, ska vi verkligen lägga ner våra kärnkraftverk för att siffrorna skall se bättre ut i Sverige samtidigt som vi importerar elström från kolkraftverk i andra länder?
Vi lever i ett klimat som kräver mer ström då det är som svårast för oss att tillverka det, solceller funkar inte i Januari när det är mörkt 16 timmar per dygn, vi kommer aldrig kunna bygga ut vindkraften så mycket att den kan tillgodose det behovet vi har precis när vi behöver det.
Jag tror ingen hellre vill ha importerad kolkraft än inhemsk kärnkraft, inte ens den grönaste av dom gröna miljöpartisterna!

Det är denna hycklande miljöpolitik som bedrivs av MP, dom lever helt sonika efter "bara siffrorna ser bra ut i Sverige" Vi svenskar släpper ut mindre än 0,2% (rätta mig om jag har fel!) av världen växthusgaser och det är verkligen inte en högre bensinskatt eller en nedrustning av våra kärnkraftverk vi behöver, vi behöver sluta importera allt från ström till kött och grönsaker!

Vi är och ska förbli ett föregångsland, men vi måste vara realistiska och sluta ljuga om de verkliga utsläppen!


Disskutera gärna miljöpartiet i kommentarerna, men jämför dom inte med något annat parti!!! Jämför Miljöpartiets politik med verkligheten!

Var ska man börja?

Ja, var fan ska man börja? Jag har skapat ett nytt parti, jag är fullkomligt allvarlig när jag säger att SFP kommer komma över 4% spärren vid valet 2014. Varför?

Vi är verklighetens parti!


Vi utgår inte från några politiska ideologier, vi utgår från verkligheten.

Jag kommer i den här bloggen ta upp viktiga frågor för Sverige och ge verkliga förslag på hur man förbättrar och utvecklar Sverige.

Jag kommer särskriva, stava fel och sätta en jävla massa komman fel. Jag vet detta, så snälla, snöa inte in er på mina språkkunskaper.


Starten!


Sunda - Förnuft - Partiet.

  • SFP är inget löjligt enfrågeparti, det är ett allfrågeparti.
  • SFP tillhör inte någon färg, vi står inte på någon sida, vi är REALISTER!
  • SFP är ett sekulärt parti, sunt förnuft och religion går inte ihop.

Mer än så behöver jag, som partiledare inte förklara, namnet säger allt!


RSS 2.0